The Body Shop kozmetika – Je res tako dobra?

Z blagovno znamko The Body Shop sem se spoznala leto dni nazaj. Moram priznati, da kljub temu, da pozorno sledim kozmetični sceni, se na to znamko nikoli nisem zares ozirala. Šele po tem, ko sem naključno dobila nekaj informacij o tem, da imajo tudi serume, ličila in podobno, sem se odločila, da malo bolj pozorno pogledam njihove izdelke.

Takrat sem kupila kar nekaj produktov, med drugimi tudi nekaj kozmetike iz kolekcije Tea Tree. Po brskanju o njihovih best sellerjih sem namreč zasledila več komentarjev, da je ta Tea Tree kolekcija res nekaj najboljšega za problematično kožo. In ker imam pri svojih letih še vedno zelo problematično kožo, sem ji dala priložnost. Je ta kolekcija res tako dobra?

the body shop tea tree review, ocena

 

Vsi Tea Tree izdelki imajo vonj po olju čajevca. Precej močan vonj, vendar mi v tem primeru ni dodatno razdražil kože, kar je zagotovo plus. Torej, nekaj o samih izdelkih in delovanju. Izbrala tri osnovne izdelke iz kolekcije, čistilni gel, toner in serum.

  1. Začela sem s Tea Tree Skin clearing facial wash. Ta čistilni gel je dokaj osnoven, moja koža ga je sicer lepo sprejela, nisem pa zaznala, da bi kaj bolj pomagal pri čiščenju moje kože kot ostali čistilni geli, ki jih imam. Še vedno raje prisegam na Clinique Foaming facial wash, ki je bolj blag na otip in pusti boljši občutek na moji koži.
  2.  Naslednji na vrsti je Tea Tree Skin clearing facial mattifying toner (toner za obraz). Uporabljam ga zgolj občasno, če je moja koža res trmasta in želim kožo dodatno očistiti. Sicer nisem ravno redna uporabnica tonerjev, ker se mi zdi, da imam prav po vseh neko dodatno težo na obrazu in pa tisti lepljiv občutek je res neprijeten.
  3. In še za konec, nekaj najboljšega. Tea Tree Anti-imperfection daily solution serum za izboljšanje polti je takoj pozitivno vplival na moje nepravilnosti. Uporabljam ga religiozno zjutraj in zvečer že eno leto. Seveda ni izbrisal vse mozoljčke za vse večne čase, jih je pa definitivno zmanjšal in tudi pri novo nastalih občutim razliko, če uporabljam ta serum. Pri break outih imam najraje, da se hitro posušijo in ta serum mi po nanosu naredi nekako na otip “suho kožo” in je ne razdraži še naprej.  Enostavno obožujem občutek na koži po nanosu tega seruma. Nato nadaljujem s preostalimi serumi in kremami.

Tea Tree kolekcija (čajevec) je torej deloma res izpolnila moja pričakovanja glede na ves hype okoli nje. Da zaključim – definitivno priporočam serum iz serije Tea Tree če imaš problematično kožo. Zagotovo pa ne škodi uporaba tonerja in čistilnega gela, če si želiš narediti še korak dlje pri čiščenju in si s kozmetiko šele začela.

the body shop tea tree review, ocena, čajevec serum, olje čajevca, serum za kožo, problematična koža, serum za akne, olje čajevca za akne mozolje

Vsa mnenja so moja, izdelke sem kupila sama.

Klik do ocene kozmetike Esthelle & Thild in Good Mollecules.